dnlogg1

PET-MATTOR

Miljövänliga mattor av återvunnet material från PET-flaskor.
För både inomhus och utomhusbruk, passsar för balkongen och uterummet.
(Klicka på mattorna för mer detaljerad information)

loading...

PRODUKTINFORMATION.

Perfekt för uterummet, miljövänliga mattor av återvunnet material från PET-flaskor. Passar både inomhus och utomhus och kan vattentvättas.

När de första proven kom fram till dessa mjuka och vackra mattor kunde vi helt enkelt inte tro att de var gjorda av 100% återvunna plastflaskor. De är oskiljbara från ullmattor, bara mycket tåligare. 

De är gjorda av en smart process som bryter ner flaskorna i superfina fibrer som sedan kan spinnas i tråd och garn. Supermångsidiga; dessa mattor kan användas inomhus eller på balkonger och terrasser PET-garns mattorna är resistenta mot sol eftersom garnet färgas in på en mycket hög temperatur, de kan ligga ute i starkt solsken utan att blekas. 

Mattorna kan lätt tvättas rena genom att spola av dem med vatten, de är snabbtorkande.

Genom att hjälpa till att skapa en marknad för återvinning av plastflaskor och undvika att de blir liggandes i naturen är det bra för miljön. Återvinning tar energi också, men studier har visat att den totala miljöpåverkan är mycket positiv. Om insamlandet av flaskorna ger någon form av försörjning för gatubarn i Indien är det också ett positivt resultat.